Λίγα λόγια για την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Ο άνθρωπος πάντα αρέσκονταν να απεικονίζει στην αρχή δισδιάστατα με χρωστικές ύλες κι αργότερα τρισδιάστατα, σκαλίζοντας σε ξύλο, μάρμαρο η μέταλλο, διάφορες θεότητες, ομοιώματα, παραστάσεις, ή απλά αντικείμενα. Η ανάγκη  αυτή στο πέρασμα του χρόνου, καλύφθηκε από τη φωτογραφία και την τρισδιάστατη εκτύπωση. Πίσω τους όμως έδωσαν  το ερέθισμα να δημιουργηθούν νέες τάσεις και τεχνοτροπίες  στην εκφραστικότητα της ζωγραφικής, της αγγειοπλαστικής και της γλυπτικής τέχνης, με εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Σήμερα η τρισδιάστατη εκτύπωση πέρα από την τέχνη, εξυπηρετεί και την βιομηχανία, την ιατρική, την αρχιτεκτονική, αλλά και την καθημερινή μας ζωή, δημιουργώντας πράγματα που δεν φανταζόμαστε καν.

 

Είδη τρισδιάστατης εκτύπωσης

 Η τρισδιάστατη εκτύπωση επιτυγχάνεται με την εναπόθεση υλικού σε στρώσεις (το αντίθετο με τη γλυπτική) συνήθως πλαστικού η ρητίνης. Υπάρχουν όμως και άλλα είδη τρισδιάστατων εκτυπωτών που δουλεύουν με σκόνη μετάλλου που λειώνει από μια εστιασμένη ακτίνα Lazer. Έτσι σε πολύ γενικές γραμμές έχουμε τους εκτυπωτές πλαστικού νήματος, τους εκτυπωτές ρητίνης, και τους εκτυπωτές σκόνης, που το κάθε είδος έχει τη δική του χρηστικότητα.

Τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να επιτευχθεί και με την αφαίρεση υλικού ( όπως η γλυπτική) από εξειδικευμένα συστήματα CNC (ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι τόρνοι) σχεδόν σε όλα τα είδη υλικού.

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις σε πλαστικό ή ρητίνη, σε κάθε μέγεθος και ποιότητα.

Εάν διαθέτετε το σχέδιο η την ιδέα, μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα.

Με τα κατάλληλα λογισμικά και τρισδιάστατους εκτυπωτές τελευταίας γενιάς, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τρισδιάστατη εκτύπωση κάθε αντικειμένου, από το πιο απλό, ως το πιο περίπλοκο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Διαθέσιμα 3D Υλικά:

PLA / ABS / HIPS / PC / TPU / TPE / NYLON / PETG / ASA / PP / PVA / Glass Fiber Infused / Carbon Fiber Infused / Metal Fill / Wood Fill και ρητίνη.